De school voor je leven

Dat is onze school, de Borgloschool

logo

Inrichting

KindCentrum Borgele

Vanaf najaar 2016 is de Borgloschool gehuisvest in een mooi, nieuw gebouw: KindCentrum Borgele, samen met so de Linde, ODC 't Lantaarntje en Partou kinderopvang.
Vier, op het eerste oog, totaal verschillende instellingen die samen één doel voor ogen hebben: samenwerken onder één dak om vanuit onderwijs, opvang en begeleiding zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van kinderen en hun ouders. Door samen te werken en multifunctioneel gebruik te maken van het pand worden onderwijs en zorg voor alle kinderen uit de omgeving bij elkaar gebracht in één gebouw. Zo kunnen kinderen die naar de reguliere basisschool gaan, maar ook de kinderen die de extra aandacht nodig hebben vanuit het speciaal onderwijs of het orthopedagogisch dagcentrum, allemaal naar hetzelfde gebouw. Ook voor de buitenschoolse opvang kunnen de kinderen terecht in hetzelfde gebouw. Een unieke vorm van passend onderwijs.

Ruimtes

Wij vinden het belangrijk dat een gebouw waar je bijna dagelijks in verkeert, een prettige atmosfeer ademt. Niet alleen voldoende ruimte is van belang, ook de indeling doet ertoe voor een goede dagelijkse gang van zaken. Openheid, overzichtelijkheid en gebruiksgemak doen wonderen voor de sfeer en daarmee voor de prestaties van de kinderen.

Buiten

Het schoolplein is de speelplek voor de kinderen en voor ouders het visitekaartje van de school. Het eerste dat zij zien als ze langslopen, is de ruimte om de school. Er staan enkele speeltoestellen op het plein, die de kinderen activeren. Bovendien is de ruimte zo ingericht, dat de kinderen zich er veilig kunnen voelen.De school ligt vlak bij een klein wijkpark, waarin de kinderen kunnen ontdekken wat er zoal groeit en bloeit rondom de school.

De openheid van de medewerkers

Tot slot is het misschien aardig om op te merken dat niet alleen de inrichting bepaalt hoe de sfeer in school ervaren wordt. De medewerkers in de school dragen ook hun steentje bij als het gaat om sfeer. Zij zullen ieder die de school bezoekt met openheid ontvangen en tegemoet treden. Ook dit draagt bij aan een positieve uitstraling van de school. De teamleden zijn altijd bereid belangstellenden te woord te staan en met enthousiasme over de school te vertellen en mensen rond te leiden.

Nieuws

video

Studiedag
Op vrijdag 24 november zijn alle kinderen vrij vanwege een studiedag.

Nieuws

video

Thema ochtend zindelijkheid
De Borgloschool organiseert een thema-ochtend waarbij de jeugdverpleegkundige vanuit de GGD aan zal sluiten. Is uw kind nog niet zindelijk? Heeft u vragen over hoe u zindelijkheidstraining het beste kunt aanpakken of wilt u gewoon even sparren over dit onderwerp? Lees dan verder!

Nieuws

video

Schoolgids 23-24
De nieuwe schoolgids voor schooljaar 2023-2024 staat nu op de website. Deze is te vinden in het menu Onze school/Schoolgids.